Biträdande rektor till Ljungsbro skola

Linköpings kommun

 • Ljungsbro, Östergötland
 • Permanent
 • Heltid
 • 1 månader sedan
Om Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen
Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen är Linköpings kommuns största förvaltning. Vi ansvarar för utbildning, arbetsmarknad och integration. Vi är totalt drygt 6000 medarbetare som tillsammans drar nytta av varandra. Vi är måna om att våra verksamheter ska genomsyras av både god kvalitet och professionalitet.

Här finns gott om utrymme för att både växa i din yrkesroll och bidra till att Linköping blir en plats där alla trivs. Vill du vara med och ge Linköpings invånare de bästa förutsättningarna för att kunna växa och utveckla sina kunskaper? Då är vi rätt för dig.

Om arbetsplatsen
Ljungsbroskolan är en f-9 skola som ligger i centrala Ljungsbro, drygt 10 km från Linköpings centrum. Vi har ca 550 elever från förskoleklass till årskurs 9 varav en del är en kommungemensam särskild undervisningsgrupp i åk 7-9 för elever inom autismspektrum. Vi är ca 85 medarbetare på skolan och vi arbetar ständigt med att utveckla undervisningen för våra elevers maximala lärande. Elevens bästa är alltid i fokus och vår verksamhet präglas av engagemang, kreativitet, dynamik och glädje!

Arbetsbeskrivning
Den aktuella tjänsten innbär ansvar för F - 3 och fritidsverksamhet.

Som biträdande rektor kommer du att vara direkt underställd rektor och ha ett visst verksamhets-, resultat- och personalansvar. I nära samverkan med rektor och biträdande rektor för åk 4 - 9 kommer du i din roll ansvara för att uppnå en hög måluppfyllelse inom skolan utifrån verksamhetens behov och övergripande mål. Du samordnar och deltar i pedagogiska utredningar för att analysera behov på skol-, grupp- och individnivå.

Du utvecklar och ansvarar för elevhälsoteamets tvärprofessionella arbete och elevhälsa som en integrerad del av verksamheten. I tjänsten ingår även arbete med rutiner för dokumentation och för hur du och övriga medarbetare uppmärksammar elever i behov av särskilt stöd. Du har ett särskilt ansvar att följa upp och utvärdera arbetet för att säkerställa att alla elever i behov av särskilt stöd får det. Goda möjligheter ges för dig som vill utvecklas som ledare och som vill driva utvecklingsarbete.

Linköpings kommun tillämpar chefsförordnanden vilket innebär att tjänsten är en tillsvidareanställning inom grundprofessionen (som medarbetare) med ett tidsbegränsat förordnande under 3 år som chef.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har pedagogisk högskoleexamen och vi ser det som meriterande om du har genomfört eller påbörjat rektorsutbildningen. Du har erfarenhet av arbete i grundskolan och har jobbat i en arbetsledande befattning. Det är meriterande om du har jobbat som biträdande rektor och har erfarenhet från en mångkulturell verksamhet, samt arbetat i samverkan med andra aktörer i samhället så som polis och socialtjänst.

Du har god pedagogisk insikt samt är mycket väl förtrogen med skolans läroplan och andra styrdokument. Viktigt är att du uttrycker dig väl på svenska muntligt och skriftligt.

I rollen som biträdande rektor vill vi att du har ett inkluderande arbetssätt och har ett engagemang i arbetet som smittar av sig på andra. Du tar ett stort ansvar och styrs av ett mål- och resultattänkande i hur du planerar och prioriterar ditt arbete, samtidigt som du är kvalitetsmedveten.

Ditt arbetssätt präglas av att se helheten, ta hänsyn till det större perspektivet och se till verksamhetens bästa. Det är viktigt att du är relationsskapande och är socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du kan hantera konflikter, står för det som är beslutat och kan säga ifrån. Om situationen kräver det kan du fatta snabba beslut, och är trygg i förändringar och anpassar dig efter omständigheterna.

Du är trygg i ditt ledarskap och motiverar och skapar delaktighet så gemensamma mål nås på ett effektivt sätt, ser helheter och tar hänsyn till verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Information om tjänsten
Tillträde: Aug - 20 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5335

Om Linköpings kommun
Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt.

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Arbetsförmedlingen

Liknande Jobb

 • Biträdande rektor till Vasaskolan

  Mjölby kommun

  • Mjölby, Östergötland
  Arbetsplatsen Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med drygt 27 700 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på f…
  • 18 dagar sedan