Byggledare Opto 2.0 ERTMS

 • Örebro
 • Permanent
 • Heltid
 • 1 månader sedan
Som byggledare inom Opto 2.0 och programmet för European Rail Traffic Management System, ERTMS, på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Projektet Opto 2.0 genomför modernisering av trafikverkets optofiberanläggning och är förutsättningsskapande för ERTMS programmets signalsystemsbyte. Projektet omfattar drygt 10.500 km varav 600 km är inom vägområdet.

Arbetsuppgifter

Du leder det dagliga arbetet för Opto 2.0 arbetet ute i fält. Du är projektledarens förlängda arm och ansvarar för att följa upp arbeten i ett eller flera av Opto 2.0 etapper. I denna tjänst arbetar du främst i etapp 2 som innefattar en stor region och första sträckningen är mellan Stenkumla - Nässjö och Nässjö - Hässleholm.

Projektet är ett utrullningsprojekt vilket innebär att ett stort antal likartade aktiviteter kommer att utföras efter varandra under lång tid. Du följer upp att entreprenadarbetena genomförs enligt plan och rapporterar enligt Trafikverkets processer. Tillsammans med projektorganisationen och centrala stödresurser initierar, bereder och ansvarar du för genomförandet och uppföljningen av projektet med avseende på tid, kostnad, kvalitet, säkerhet, arbetsmiljö och miljö. Du säkerställer att normer, anläggningskrav och föreskrifter (generella eller beställarens) följs av utföraren. Att vid efterfrågan uppskatta omfattningen av olika arbeten ingår i rollen.

Resor i tjänsten är vanligt förekommande.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas i rollen är du självgående och har lätt för att samarbeta med andra. Du förväntas arbeta med ständiga förbättringar och behöver därför vara flexibel, strukturerad samt ha förmåga förmedla budskap på ett enkelt och tydligt sätt. En annan viktigt del är ditt affärsmässiga förhållningssätt, för att skapa lönsamhet och effektivitet i uppdraget.

Vi säker dig som
 • har teknisk högskoleutbildning alternativt motsvarande utbildning kompletterad med en erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • har minst 5 års praktisk erfarenhet i närtid inom infrastruktur från roller som projektledare, arbetsledare, platschef, byggledare, byggplatsuppföljning eller dylikt.
 • har körkort för personbil
 • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet från BEST-projekt inom järnväg
 • har erfarenhet av anläggningsprojekt optofiber
 • har kunskap inom AB, ABT, ABK och AMA
Övrig Information

I denna rekrytering kan webbaserade tester komma att användas som en del i urvalsarbetet.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast: 2020-08-10

Upplysningar

Rekryterande chef
Per Gefvert
0706706951
ST
Airi Larsson
0706656728
SEKO
Per-Arne Utbult
0706199149
SACO
Roxan Saleh
0707246999

Ingenjörsjobb

Liknande Jobb

 • Senior Byggledare

  Ramboll

  • Örebro
  Vi erbjuder dig möjligheten att använda ditt affärsdriv och din erfarenhet som byggledare för att arbeta med utmanande uppgifter i bl a spännande industriprojekt på Ramboll. För at…
  • 1 månader sedan
 • Byggledare Opto 2.0 ERTMS

  Trafikverket

  • Örebro
  Arbetsuppgifter Du leder det dagliga arbetet för Opto 2.0 arbetet ute i fält. Du är projektledarens förlängda arm och ansvarar för att följa upp arbeten i ett eller flera av Opto …
  • 1 månader sedan
 • Erfaren Projektledare Infrastruktur till Örebro

  Sweco

  • Örebro
  Swecos projektledare erbjuder management- och projektledartjänster för alla typer av projekt och verksamheter. Uppdragen omfattar allt ifrån mindre ombyggnadsprojekt till stora kom…
  • 27 dagar sedan