Förvaltningsledare IT till MIT

REGION DALARNA

 • Falun, Dalarna
 • Permanent
 • Heltid
 • 1 månad sedan
Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!

ARBETSBESKRIVNING

Vi söker nu en förvaltningsledare- IT till objekt IT-arbetsplats.

I rollen som förvaltningsledare-IT ansvarar du för förvaltningsområdet IT-arbetsplats tillsammans med ditt team på nio personer som du leder och planerar verksamheten med. Du ingår i och har ett nära samarbete med avdelningens ledningsgrupp bestående av tre sektionschefer, två förvaltningsledare-IT, IT-koordinator och avdelningschef, vilka tillsammans ansvarar för leveransen ifrån hela avdelningen.

Du deltar i ett nationellt nätverk med andra regioner kring klienthantering, eKlient, där man gemensamt utvecklar livscykelhantering och standardiseringar inom området. Förvaltningsarbetet styrs enligt förvaltningsmodellen Pm3 med en årlig förvaltningsplan och en styrgrupp som hanterar avvikelser och beslut.

Att vara förvaltningsledare är mycket likt att vara teknisk projektledare i ett långtgående projekt. Du kommer att administrera, planera och följa upp förvaltningsarbetet inom ramen för förvaltningsbudgeten. Du ansvarar för allt från uppföljning av licensavtal till upphandling av hårdvara och du representerar Region Dalarna i den nationella sammanhållningen för eKlient. Vidare ansvarar du för att upprätta och genomföra den årliga förvaltningsplanen. Den dagliga förvaltningen består av uppföljning av drift och support samt kvalitén i den levererade tjänsten. För att lösa dessa uppgifter kommer du att ha ett tätt samarbete med systemtekniker och övriga förvaltare i gruppen samt med externa leverantörer.

Som förvaltningsledare skall du i dialog med leverantörer kunna diskutera tekniska detaljfrågor liksom kunna hantera frågor såsom offertförfrågan om ny funktionalitet, SLA- och driftuppföljning. Deltagande i olika projekt och förbättringsarbete som rör ditt ansvarsområde ingår i dina arbetsuppgifter. Inom de olika klienterna måste du fånga upp verksamhetens behov och omsätta det i konkreta förslag till lösningar och tjänster.

KVALIFIKATIONER

Krav:
. Högskoleutbildning inom IT eller dokumenterade kunskaper förvärvade på annat sätt
. God kunskap om livscykelhantering av pc och smartphones
. Goda kunskaper om projektledning genom arbete eller utbildning
. Dokumenterad erfarenhet av klientdrift i komplexa miljöer
. Erfarenhet inom licenshantering för klienter
. Goda kunskaper i svenska och engelska

Meriterande:
. Du har tidigare arbetat som förvaltningsledare-IT i en Pm3 förvaltningsmodell
. Erfarenhet av systemförvaltning inom klientområdet, liksom erfarenhet av avtalsuppföljning mot externa företag är meriterande
. Erfarenhet och kunskap inom ITIL

Personliga egenskaper:
Du är drivande och kan jobba målfokuserat. Du har förmågan att leda, planera och prioritera. Du har ett stort engagemang som du kan sprida till andra. Du kan föra dialog med en verksamhet och en tekniker och göra dig förstådd. Du är tydlig och kan kommunicera ett budskap på ett förtroendegivet sätt.

Information om arbetsplatsen:
Medicinsk Teknik och IT, MIT, består av ca.150 personer som ansvarar för både medicintekniska produkter och IT-verksamhet för hela Region Dalarna. IT-Teknik är en av tre avdelningar på MiT som består av tre sektioner, Servicedesk, Drift och teknik och IT-tandvård. Totalt är vi idag 55 personer vid IT-teknik.

IT-arbetsplats är ett förvaltningsområde inom Drift och teknik som levererar grundläggande funktioner som påverkar våra användares upplevelse av IT-leveransen som helhet. Förvaltningsområdet omfattar livscykelhantering av hårdvara (bärbara och stationära datorer, mobiltelefoner, läsplattor, mm), standardapplikationer och utskriftsfunktioner. Vidare omfattas processer och verktygsstöd för distribution av applikationer och klienter. Vi ansvarar för ca. 11 000 datorer med främst Windows 10 samt vår centralt placerad printerlösning med multifunktionella printrar utplacerad inom hela regionen, idag ca.1800 st.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.
Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Arbetsförmedlingen

Liknande Jobb

 • Tekniknära förvaltningsledare

  • Borlänge, Dalarna
  Som Tekniknära förvaltningsledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens …
  • 5 dagar sedan
 • Tekniknära förvaltningsledare

  Trafikverket

  • Borlänge, Dalarna
  Arbetsuppgifter Vill du arbeta i en kreativ organisation där du bidrar till förvaltning och utvecklingen av vår infrastruktur och framtidens järnvägar? Avdelningen Järnväg IT ansv…
  • 5 dagar sedan
 • Förvaltningsledare

  Trafikverket

  • Borlänge, Dalarna
  Arbetsuppgifter Du ansvarar för delteknikområdet operativ telefoni som är verksamhetskritisk telefoni med höga krav på tillgänglighet och riktighet. Sektionen består av 14 persone…
  • 8 dagar sedan